Και η Βενετία απέκτησε γκράφιτι του Banksy;

Και η Βενετία απέκτησε γκράφιτι του Banksy;
Γκράφιτι στη Βενετία του Banksy instagram

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ένα νέο γκράφιτι που "εμφανίστηκε" σε τοίχο σπιτιού στη Βενετία, θυμίζοντας έντονα την τεχνοτροπία του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου. Ο ίδιος πάντως δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την "πατρότητα" του έργου όπως συνηθίζει να κάνει μέσω των socia media.

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι στη Βενετία. Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία “Naufrago bambino” (“Παιδί που επέζησε του ναυαγίου”) και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy, παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Ιταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

Τα γκράφιτι του Banksy, μέσα από τα οποία ο καλλιτέχνης αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικής ανισότητας και υποκρισίας των κυβερνώντων, είναι πολύ δημοφιλή τόσο στους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης όσο και στους συλλέκτες. Ο καλλιτέχνης Banksy έχει καταφέρει να παραμένει στη σκιά και κανείς εκτός από τους στενούς συνεργάτες του δεν ξέρει επακριβώς πως είναι ο ίδιος και ποιο είναι το πραγματικό του όνομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα