Κάμαλα Χάρις: Αναλαμβάνει χρέη Προέδρου των ΗΠΑ – Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Μπάιντεν

Κάμαλα Χάρις: Αναλαμβάνει χρέη Προέδρου των ΗΠΑ – Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Μπάιντεν
Κάμαλα Χάρις 2021 Patrick Semansky/AP Photo

Χρέη Προέδρου αναλαμβάνει για το επόμενο διάστημα η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και θα υποβληθεί σε μια "συνήθη ιατρική πράξη".

Στη θέση της Προέδρου των ΗΠΑ θα βρεθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και αναμένεται να υποβληθεί σε μια “συνήθη ιατρική πράξη” για την οποία απαιτείται να βρεθεί υπό αναισθησία.

“Όπως συνέβη όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε την ίδια διαδικασία το 2002 και το 2007, και ακολουθώντας τη διαδικασία που ορίζεται στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην Αντιπρόεδρο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα όταν θα είναι υπό αναισθησία”, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Όσο για το αν θα καθίσει στην καρέκλα του Οβάλ Γραφείου, η Ψάκι τόνισε πως “η Αντιπρόεδρος θα εργαστεί από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου”.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο ιατρικό κέντρο Walter Reed την Παρασκευή για το ετήσιο τσεκ-απ του, το πρώτο του όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ για την επίσκεψή του στο ιατρικό κέντρο είχε ενημερώσει και η Τζεν Ψάκι μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάιντεν γίνεται 79 ετών το Σάββατο και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέχει το αξίωμα του προέδρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα