Καναδάς: Φόβοι για έξαρση των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα

Καναδάς: Φόβοι για έξαρση των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα
2021 Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αναζωπύρωση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα προβλέπουν αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στον Καναδά.

Ραγδαία μείωση στον αριθμό των μολύνσεων της Covid-19 προβλέπουν οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στον Καναδά, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει ανησυχία και οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται η συγκεκριμένη παραλλαγή, που είναι και η πιο μεταδοτική, να προκαλέσει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αναζωπύρωση κρουσμάτων αργότερα φέτος.

Επιχειρήσεις σε καναδικές επαρχίες επαναλειτουργούν καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Περισσότερο από το 76% των Καναδών που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίων και περισσότερο από το 26% και τη δεύτερη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Επειδή οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, επειδή οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι και ακολούθησαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, η τρέχουσα κατάσταση είναι αρκετά ενθαρρυντική», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις προβλέψεις.

Ωστόσο, η Δρ Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα ελεγχόμενο και σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διότι μια αναζωπύρωση είναι πιθανή αν η επαναλειτουργία επιχειρήσεων αυξήσει τις επαφές κατά 50% ή περισσότερο.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει επιφέρει νέα άνοδο των κρουσμάτων στη Βρετανία, σημείωσε η Ταμ, προτρέποντας ακόμη περισσότερους Καναδούς να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των συνεπειών της παραλλαγής.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Καναδάς θα έχει λάβει επαρκή ποσότητα εμβολίων για να ανοσοποιήσει πλήρως το 75% του πληθυσμού του των 38 εκατομμυρίων, δήλωσε ο ταξίαρχος Κρις Μπρόιντερ, επικεφαλής της διαχείρισης διανομής των εμβολίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα