Μετάλλαξη Δέλτα: Συνεχίζεται η εξάπλωσή της – Άλλα 15 κρούσματα στη Κρήτη

Μετάλλαξη Δέλτα: Συνεχίζεται η εξάπλωσή της – Άλλα 15 κρούσματα στη Κρήτη
Πολίτες εν μέσω πανδημίας eurokinissi

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Κρήτη, στην οποία εντοπίστηκαν τα 15 από τα 18 νέα στελέχη της. Στα 29 τα συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα.

Ακόμα 18 νέα στελέχη της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν την Πέμπτη (24/6) στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ κατά τον απολογισμό του τελευταίου 24ώρου.

Τα 15 από αυτά εξ αυτών μάλιστα, αφορούν δείγματα από το Ηράκλειο Κρήτης, γεγονός που επιβεβαιώνει την έντονη ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την “επιθετικότητα” της ινδικής μετάλλαξης στο νησί και τον συγκεκριμένο νομό. Παράλληλα, 1 δείγμα προέρχεται από την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, 1 από τη Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 1 από πύλη εισόδου (Διεθνής Αερολιμένα ΑΘηνών Ελ. Βενιζέλος).

Συνολικά, έχουν εντοπιστεί 29 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς συγκάλεσαν εκτάκτως σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Άκη Σκέρτσου, Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς και των δημάρχων για την ανησυχητική εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο νησί.

Τεστ κορονοϊού Eurokinissi

 

Τι είναι η μετάλλαξη Δέλτα και γιατί ανησυχεί τους ειδικούς

Η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών και των υγειονομιών αρχών. Ο λόγος είναι η ταχύτητα της εξάπλωσής της και της μεταδοτικότητας από κάποιον που έχει προσβληθεί από αυτή.

Όπως εξήγησε και ο Ηλίας Μόσιαλος σε αναλυτική του ανάρτηση, αυτό που διαφοροποιεί το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης από το στέλεχος του ιού που προκάλεσε το πρώτο πανδημικό κύμα στην Ευρώπη είναι η “ισχύς” του R0. Στο πρώτο κύμα, “το R0 είχε υπολογιστεί στο 3″, ενώ η παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να αντιστοιχεί σε R0 μεταξύ 5 και 8. Δηλαδή κάθε άνθρωπος που μολύνεται μπορεί δυνητικά να μεταδώσει τον ιό σε 5-8 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα