Καναδάς: Οι καπνοί από τις φωτιές “έπνιξαν” τη Νέα Υόρκη – Εξαφανίστηκαν ολόκληρες περιοχές

Καναδάς: Οι καπνοί από τις φωτιές “έπνιξαν” τη Νέα Υόρκη – Εξαφανίστηκαν ολόκληρες περιοχές
Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν τις ΗΠΑ 2023 Seth Wenig/AP Photo

Τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη είχε η Νέα Υόρκη χθες, Τρίτη μετά τον καπνό και την ομίχλη που σκέπασε αρκετές περιοχές από τις πυρκαγιές που καίνε τον Καναδά. Δείτε εικόνες.

Μία πορτοκαλί ομίχλη από τους καπνούς των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στον Καναδά αντίκρυσαν οι κάτοικοι των περιοχών των βορειανατολικών ΗΠΑ το πρωί της Τετάρτης (07/06), την ώρα που αξιωματούχοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία τους.

Η Νέα Υόρκη έσπασε το ρεκόρ για τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς ο πυκνός καπνός από περισσότερες από 100 πυρκαγιές που έκαιγαν βόρεια των καναδικών συνόρων έφτασε νότια.

Ο καπνός σήμανε συναγερμός για την ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ, της Πενσυλβάνια, του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Καρολίνας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν το Μανχάταν 2023 Patrick Sison/AP Photo

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν τις ΗΠΑ 2023 Seth Wenig/AP Photo

Λόγω της ποιότητας του αέρα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητές και τις μετακινήσεις τους, με τις αρχές να συμβουλεύουν “τα παιδιά, τους ενήλικες και τα παιδιά με πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα να μειώσουν την παρατεταμένη ή βαριά άσκηση σε εξωτερικούς χώρους”.

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν τις ΗΠΑ 2023 Patrick Sison/AP Photo


Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες την Τετάρτη, αλλά θα παραμείνουν ανοιχτά. Τουλάχιστον 10 σχολικές περιοχές στην κεντρική πολιτεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις την Τρίτη.

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν τις ΗΠΑ 2023 Seth Wenig/AP Photo

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Καναδάς

Καναδοί αξιωματούχοι λένε ότι η χώρα προετοιμάζεται για τη χειρότερη εποχή των πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ μόνο στο Κεμπέκ καίνε 160 φωτιές.

Οι ειδικοί είχαν ήδη προειδοποιήσει για μία πιο ζεστή και ξηρή Άνοιξη, με τις συνθήκες αυτές να αναμένεται να συνεχιστούν και όλο το καλοκαίρι.

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά καλύπτει την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ 2023 Mike Catalini/AP Photo


Η Environment Canada εξέδωσε την ισχυρότερη προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα για την Οτάβα την Τρίτη, θεωρώντας ότι αποτελεί «πολύ υψηλό κίνδυνο» για την υγεία των ανθρώπων.

Στο Τορόντο και τις γύρω περιοχές, η ποιότητα του αέρα ταξινομήθηκε ως «υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με το BBC, οι πυρκαγιές σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια εκτάρια γης και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν πολλές περιοχές.

Εκτός από το Κεμπέκ, μεγάλες πυρκαγιές καίνε επίσης στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Οντάριο, τη Νέα Σκωτία και τα Βορειοδυτικά Εδάφη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα