Κάρμεν Μόλα: Η βραβευμένη Ισπανίδα συγγραφέας είναι… τρεις άντρες

Κάρμεν Μόλα: Η βραβευμένη Ισπανίδα συγγραφέας είναι… τρεις άντρες
shutterstock

Τρεις άντρες κρύβονται πίσω από τη γνωστή ισπανίδα συγγραφέα "Κάρμεν Μόλα", όπως αποκαλύφθηκε κατά τη βράβευσή της.

Σαστισμένος είναι ο λογοτεχνικός κόσμος της Ισπανίας, μετά την αποκάλυψη πως πίσω από γνωστή συγγραφέα κρύβονται τρεις άντρες.

Η “Κάρμεν Μόλα”, καταξιωμένη συγγραφέας στον χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, αποδείχθηκε ότι δεν είναι γυναίκα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί την υπογραφή – ψευδώνυμο τριών ανδρών.

Οι σεναριογράφοι Agustín Martínez, Jorge Díaz και Antonio Mercero άφησαν άφωνους τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα βραβεία Planeta την Παρασκευή, όταν ανέβηκαν στη σκηνή για να πάρουν το χρηματικό έπαθλο και να αποκαλύψουν ότι η διάσημη συγγραφέας δεν υπήρξε ποτέ, σύμφωνα με το CNN. Μάλιστα, όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας

Στην ιστοσελίδα της η Μόλα – που έχει συγκριθεί πολλές φορές με την σπουδαία Ιταλίδα μυθιστοριογράφο Έλενα Φερράντε -περιγράφεται ως “συγγραφέας γεννημένη στη Μαδρίτη” που γράφει με ψευδώνυμο σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ανωνυμία της. Την περιγραφή συνοδεύουν μια σειρά από φωτογραφίες μιας άγνωστης γυναίκας που κοιτάζει μακριά από την κάμερα.

Οι ειδήσεις εξέπληξαν πολλούς στον χώρο της λογοτεχνίας – και δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την είδηση. Η Beatriz Gimeno, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως συγγραφέα και φεμινίστρια – και που κάποτε ήταν διευθύντρια του Ινστιτούτου Γυναικών, βασικού εθνικού φορέα ισότητας στην Ισπανία – επέκρινε στο Twitter τους Martínez, Díaz και Mercero.

Σε ένα tweet, η Gimeno είπε: “Πέρα από τη χρήση γυναικείου ψευδωνύμου, αυτοί οι τύποι έχουν περάσει χρόνια κάνοντας συνεντεύξεις. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι το ψεύτικο προφίλ που χρησιμοποιούσαν σε αναγνώστες και δημοσιογράφους. Απατεώνες”.

Το 2020, Ινστιτούτο Γυναικών συμπεριέλαβε το έργο της Μόλα ως μέρος μιας επιλογής “φεμινιστικής ανάγνωσης” μαζί με την Καναδή ποιήτρια Μάργκαρετ Άτγουντ και την Ισπανίδα συγγραφέα Ειρήνη Βαγιέχο.

Η Μόλα εξακολουθούσε να αναφέρεται ως συγγραφέας στον ιστότοπο του Penguin Random House το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version