Κατακραυγή για Ρωσίδα influencer που πόζαρε γυμνή πάνω σε ελέφαντα της Σουμάτρας

Κατακραυγή για Ρωσίδα influencer που πόζαρε γυμνή πάνω σε ελέφαντα της Σουμάτρας
Η Alesya Kafelnikova πόζαρε γυμνή πάνω στον ελέφαντα, χωρίς να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει

Η 22χρονη Alesya Kafelnikova προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των φιλοζωικών καθώς και των χρηστών των social media μετά τη γυμνή της φωτογράφιση πάνω σε ελέφαντα που απειλείται με εξαφάνιση.

Τις οργισμένες αντιδράσεις των φιλοζωικών, καθώς και πολλών χρηστών των social media, έφερε η ανάγκη μίας Ρωσίδας influencer να φέρει την… άγρια φύση στον προσωπικό της λογαριασμό 534 χιλιάδων ακολούθων στο Instagram και την ίδια, γυμνή πάνω σε έναν ελέφαντα, την αξία και την κατηγορία του οποίου μάλλον αγνοούσε.

Η Alesya Kafelnikova, κόρη γνωστού πρώην τενίστα, πόζαρε γυμνή στο Μπαλί πάνω σε έναν ελέφαντα της Σουμάτρας, ένα ζώο κρισίμως απειλούμενο που ανήκει στην κατηγορία των ειδών υπό εξαφάνιση και που σύμφωνα με προ τετραετίας έκθεση του National Geographic, ο πληθυσμός των συγκεκριμένων ελεφάντων δεν ξεπερνά τους 1.000.

Όλα αυτά, η 22χρονη influencer, φαίνεται πως δεν τα γνώρισε ή δεν τα σκέφτηκε όταν αποφάσισε να ανέβει γυμνή στον ελέφαντα, φωτογραφήθηκε και έπειτα μοιράστηκε με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθούς της τις στιγμές από τη φύση. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, δεν ήταν αυτές που περίμενε.

Στη ζυγαριά των σχολίων κυριάρχησαν οι επικρίσεις για την απερίσκεπτη ενέργειά της, με πολλούς να μιλούν για “άλλο ένα τραγικό περιστατικό υποβάθμισης ζώων στον βωμό των χρημάτων.

Η ίδια πάντως επανήλθε, αυτή τη φορά δίπλα στον ελέφαντα (και με ρούχα) για να εξηγήσει και να δικαιολογήσει την ενέργειά της, λέγοντας: Αν κάποιος δεν το γνωρίζει, κάνω φιλανθρωπική έργο εδώ και πολλά χρόνια και μία από τις τελευταίες δωρεές μου ήταν η οικονομική υποστήριξη σε ζώα και σε ντόπιους ανθρώπους του χωριού στο οποίο έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες. Είναι κρίμα που οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό ως χυδαιότητα και όχι ως ομορφιά και αγάπη για τη φύση. Λατρεύω τα ζώα, λατρεύω τους ελέφαντες. Ελπίζω ο καθένας σας να ξυπνήσει μια αισθητική αγάπη για τη θέση μου και την ομορφιά”.

Μάλιστα, η 22χρονη εξήγησε πως “ήταν μια ιδιωτική φωτογράφηση. Δεν είχα σκοπό να βλάψω καθόλου τα συναισθήματα των ντόπιων ανθρώπων. Η πρόθεσή μου με αυτές τις φωτογραφίες ήταν να σας δείξω ότι αγαπώ και σέβομαι τα ζώα και ιδιαίτερα τους ελέφαντες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα