Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Τι έδειξε η έρευνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Τι έδειξε η έρευνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Συγγενείς των θυμάτων. AP

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Τεχεράνη έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση σχετικά με την κατάρριψη του Boeing από τον ιρανικό στρατό.

Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Boeing 737 των Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου από λάθος του ιρανικού στρατού πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAO).

“Οι ερευνητές (…) απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες (του γενικού επιτελείου στρατού) και ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι (…) TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια”, αναφέρει η έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον ιστότοπο της CAO.

“Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται”, πρόσθετε η ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό.

Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα