Κιμ Γιονγκ Ουν: Θωρακίζεται για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν 2021 EVAN VUCCI / ASSOCIATED PRESS

Την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων διέταξε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. "Να κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε την πυρηνική αποτροπή".

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να αυξηθεί η στρατιωτική ισχύ και να ενισχυθεί η δύναμη αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου της χώρας του, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καθώς το συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών ολοκλήρωσε τις εργασίες του, μετά από οκτώ ημέρες συζητήσεων για ζητήματα καθορισμού πολιτικής.

Το 8ο συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται το παρατεταμένο αδιέξοδο στις συνομιλίες που είχαν ως στόχο τον τερματισμό του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

"Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε την πυρηνική αποτροπή ακόμη περισσότερο, καθώς οικοδομούμε τις μέγιστες στρατιωτικές ικανότητες" μετέδωσε το KCNA, επικαλούμενο τις δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, κατά την ολοκληρωση των εργασιών του συνεδρίου.

Ο ίδιος είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα διευρύνει τις στρατιωτικές ικανότητες για να βελτιώσει την άμυνα της χώρας και είχε ζητήσει "ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο αμυντικών ικανοτήτων" για τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
SHARE:

24Media Network