Κίνα: Επεισόδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Κίνα: Επεισόδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone
Εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα Chinatopix via AP, File

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων, οι οποίοι καταγγέλλουν τις άσχημες εργασιακές συνθήκες καθώς και το σύστημα του «κλειστού κυκλώματος» που εφαρμόζεται λόγω κορονοϊού.

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα Τετάρτη (23/11) στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, που ανήκει στη Foxconn της Ταϊβάν, εξωτερικό προμηθευτή της Apple, όπως δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε Weibo και Twitter.

Τα πλάνα δείχνουν πλήθος εργαζόμενων να διαδηλώνει και ορισμένοι από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με άνδρες της Ασφάλειας που φορούν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και άλλους αστυνομικούς με εξαρτύσεις μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες, το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη και για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 200.000 άτομα και εφαρμόζεται το λεγόμενο σύστημα του «κλειστού κυκλώματος», κατά το οποίο οι εργάτες ζουν απομονωμένοι στην εγκατάσταση του εργοστασίου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Τζέγκτζου.

Τόσο οι περιορισμοί, όσο και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων -αρκετοί αποφάσισαν να παραιτηθούν- έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή. Η Apple ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως οι παραδόσεις του νέου τηλεφώνου της, του iPhone 14, θα είναι χαμηλότερες των προσδοκώμενων το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version