Κίνα-κορονοϊός: Καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, λέει ο πρόεδρος Σι

Lockdown στη Σαγκάη
Lockdown στη Σαγκάη AP

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της για τον περιορισμό του κορονοϊού, προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην οικονομία.

Η Κίνα δεν πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα έλεγχου και πρόληψης της COVID, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νήσο Χαϊνάν στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Οι τοπικές αρχές υφίστανται τεράστιες πιέσεις για να περιορίσουν τη μεγαλύτερη έξαρση της Covid στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε αρχικά ο ιός στην κινεζική πόλη Ουχάν στα τέλη του 2019.

ADVERTISING

Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της «δυναμικής εκκαθάρισης της COVID», προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των μέτρων της COVID στην οικονομία και την κοινωνία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Τα σχόλιά του έγιναν γνωστά, την ώρα που η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, η Σανγκάη, κατέγραψε πάνω από 25.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Lockdown στη Σαγκάη
Lockdown στη Σαγκάη AP PHOTO/CHEN SI

Μηδενική ανοχή από τις αρχές της Σαγκάης

Οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας,της Σαγκάης, προειδοποίσαν ότι όποιος παραβιάζει τους κανόνες του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη λόγω της covid-19 θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα.

Η αστυνομία της Σανγκάης παρουσίασε αναλυτικά τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και τους ζήτησε «να πολεμήσουμε την επιδημία με μία καρδιά και να εργαστούμε από κοινού για μια γρήγορη νίκη».

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας .Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», τόνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η Σανγκάη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη έξαρση της covid-19 που έχει καταγραφεί στην Κίνα από τότε που πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορονοϊός στην κινεζική πόλη Ουχάν, στα τέλη του 2019.

Lockdown στη Σαγκάη
Lockdown στη Σαγκάη AP

Οι απαγορεύσεις και οι τρεις ζώνες ελέγχων

Οι Αρχές της Σανγκάης έχουν χωρίσει την πόλη σε τρεις ζώνες: Ζώνη αποκλεισμού, ελεγχόμενη ζώνη και ζώνη προφύλαξης. Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Αρχής Δημόσιας Ασφάλειας, βάσει των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων, απαγορεύονται τα εξής:

  1. Η οδήγηση μηχανοκίνητων οχημάτων στον δρόμο, εκτός από την ανάγκες πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας, ασφάλειας, αστικής λειτουργίας, αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης.
  2. Τα άτομα που ζουν στη ζώνη αποκλεισμού να βγαίνουν από τα σπίτια του χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια του lockdown
  3. Τα άτομα που ζουν στις αποκλεισμένες και ελεγχόμενες ζώνες να εγκαταλείπουν κατοικημένες συνοικίες ή χωριά, ή να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις.
  4. Τα άτομα που βρίσκονται στις ζώνες προφύλαξης να εισέρχονται στις αποκλεισμένες και ελεγχόμενες ζώνες χωρίς άδεια.
  5. Να παραβιάζονται οι κανονισμοί απομόνωσης καθώς και οι έλεγχοι αυτών
  6. Η άρνηση τεστ κορονοϊού από τις κινητές ιατρικές μονάδες
  7. Άτομα θετικά στον κορονοϊό να αρνούνται να μπουν σε απομόνωση και να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα
  8. Η χρήση βίας, η διατάραξη της δημόσιας τάξης και η πρόκληση άλλων προβλημάτων σε προσωπικό, εθελοντές, εργαζόμενους και άλλους που βρίσκονται σε χώρους περίθαλψης.
  9. Η διάδοση ψευδών πληροφοριών που σχετίζονται με την επιδημία, η πλαστογράφηση, η τροποποίηση, η αγορά, η πώληση ή χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός, Covid-19, Σαγκάη
SHARE:

24Media Network