Κίνα: Μακελειό με 8 νεκρούς κι έναν τραυματία

Διαβάζεται σε 1'
Κίνα: Μακελειό με 8 νεκρούς κι έναν τραυματία
iStock

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα ο θάνατος 8 ανθρώπων μετά από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σιαογκάν.

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην Κίνα το πρωί της Πέμπτης (23/05), με άνδρα να σκοτώνει 8 άτομα και να τραυματίζει ένα. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σιαογκάν, στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV.

Η ζωή του τραυματία δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο 53χρονος Λου, δράστης του περιστατικού, έχει συλληφθεί. Υπήρξε μάλιστα ασθενής που νοσηλεύτηκε για ψυχιατρικά προβλήματα στο παρελθόν κι αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα.

Επεισόδια με πυροβολισμούς είναι εξαιρετικά σπάνια στην Κίνα, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες της να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι.

Την Δευτέρα (20/05), μια γυναίκα που κρατούσε μαχαίρι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε Δημοτικό σχολείο στην κεντρική επαρχία Τζιανγκσί, ενώ στις αρχές Μαΐου, επίθεση με μαχαίρι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε νοσοκομείο στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά).

Τον Αύγουστο του 2023 στην ίδια επαρχία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άνδρας με ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα