Κίνα: Πρωτοφανής επίθεση στη Δύση – “Η Ευρώπη να σταματήσει να κρατά το κεράκι στον διάβολο”

Κίνα: Πρωτοφανής επίθεση στη Δύση – “Η Ευρώπη να σταματήσει να κρατά το κεράκι στον διάβολο”
John Thys/FILE via AP

Σκληρή γλώσσα από τον εκπρόσωπο του κινεζικού ΥΠΕΞ. Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ που είναι "μετρ της παραπληροφόρησης και σαμποτέρ της ειρήνης". Πυρά και στην Ε.Ε.

Ολομέτωπη επίθεση κατά ΗΠΑ αλλά και Ε.Ε. από την Κίνα, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Wang Wenbin να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα σε βάρος της Δύσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις επικρίσεις της Δύσης σε βάρος της χώρας του τόσο για την παραπληροφόρηση στην Κίνα, όσο και για τη στάση της απέναντι στον Πόλεμο της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, υψηλούς τόνους αλλά και αρκετούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ΗΠΑ, αλλά και της Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων, ο Wang Wenbin αποκάλεσε τις ΗΠΑ “μετρ της παραπληροφόρησης”, λέγοντας πως είναι “υπέρμαχοι της καταναγκαστικής διπλωματίας και σαμποτέρ της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας”.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ο πόλεμος που ξεκίνησαν μαζί με τους συμμάχους τους σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ σκότωσε περισσότερους από 300.000 αμάχους και μετέτρεψε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε πρόσφυγες. Ωστόσο, κανείς τους δεν λογοδοτεί για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Μάλιστα, άφησε σαφείς αιχμές και για τη στάση της Ε.Ε., καλώντας τη να σταματήσει να στηρίζει την αμερικανική πολιτική, ή όπως χαρακτηριστικά είπε: “ελπίζουμε η Ε.Ε. να μπορέσει να δει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο“.

Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι η Κίνα “παπαγαλίζει θέσεις του Κρεμλίνου”, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε στο ίδιο ύφος: “Τους απορρίπτουμε σθεναρά. Το αδιαίρετο της ασφάλειας δεν είναι ισχυρισμός της ίδιας της Ρωσίας, αλλά μια σημαντική αρχή που αναγνωρίζεται ευρέως και υιοθετείται από τις ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, τις ευρωπαϊκές χώρες και τη διεθνή κοινότητα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα