Κλίντον: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το Λευκό Οίκο στην ιστορία των ΗΠΑ

Κλίντον: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το Λευκό Οίκο στην ιστορία των ΗΠΑ

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε τους εκλέκτορες για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να πάρει μέρος σε εκλογική αναμέτρηση για το Οβάλ γραφείο

Η Χίλαρι Κλίντον πανηγυρίζει τις τελευταίες ώρες τη νίκη της, αφού με τα αποτελέσματα των τελευταίων προκριματικών αναμετρήσεων εξασφαλίζει το χρίσμα. Σε mail που εστάλη από την καμπάνια της υποψηφίας η κα. Κλίντον δήλωνε: 'μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος'. Η υποψήφια για τη θέση του προέδρου, τονίζει ότι η εκλογή μιας γυναίκας ώστε να είναι υποψήφια για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ δηλώνει επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρoεκλογικής εκστρατείας. Παράλληλα η ίδια επισημαίνει ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι θα είναι η νικήτρια του προκριματικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη των τηλεοπτικών δικτύων CNN και MSNBC.

Κλίντον: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το Λευκό Οίκο στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Ομπάμα συνεχάρη την Κλίντον

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με τον Σάντερς στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Κλίντον.

Μίνι Βιογραφικό

Η Χίλαρι Ρόνταμ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1947. Ήταν το πρώτο παιδί των γονιών της και έχει δύο μικρότερους αδερφούς. Φοίτησε στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Γέιλ, όπου το 1971 γνώρισε τον επίσης φοιτητή και μέλλοντα σύζυγό της Μπιλ Κλίντον. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα η σχέση τους επισημοποιήθηκε με γάμο, που έλαβε χώρα στο Αρκάνσας. Το 1980 ο Μπιλ Κλίντον εκλέγεται γερουσιαστής της πολιτείας αυτής και έτσι η Χίλαρι γίνεται η πρώτη κυρία του Αρκάνσας για μια δωδεκαετία. Παράλληλα εργάστηκε σε μία νομική εταιρεία. Το 1993 ο Μπιλ Κλίντον κατορθώνει να εκλεγεί πρόεδρος των Η.Π.Α. και έτσι η Χίλαρι γίνεται πρώτη κυρία ολόκληρης της χώρας.

Το Νοέμβριο του 2000 η Χίλαρι εξελέγη γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και το 2006 ανανέωσε τη θητεία της. Στις 20 Ιανουαρίου 2007 ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Δημοκρατικών και εν συνεχεία για την προεδρία των Η.Π.Α.

Έπειτα από έναν σκληρό αγώνα για να πάρει το χρίσμα, παραδέχθηκε την ήττα της τον Ιούνιο του 2008 και εμφανίστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον μέχρι πρότινος αντίπαλό της στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα, Μπαράκ Ομπάμα. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008 διορίστηκε από τον Ομπάμα στο αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών.

Παρόλο που η ίδια είχε δηλώσει αρχικά ότι δεν επιθυμούσε να είναι ξανά υποψήφια πρόεδρος, αποχώρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών έχοντας πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα του προέδρου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, εν μέσω συνεχιζόμενης φημολογίας τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Κλίντον ανέφερε ότι σκεφτόταν την υποψηφιότητά της για την προεδρία, αλλά δεν βιαζόταν να αποφασίσει. Παράλληλα, είχαν σχηματιστεί μία άτυπη εκστρατεία εν αναμονή, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ένα ευρύ δίκτυο δωρητών, έμπειροι εργαζόμενοι σε προεκλογικές εκστρατείες και πολιτικές επιτροπές δράσης όπως οι Ready for Hillary και Priorities USA Action.

Στις 12 Απριλίου 2015 έληξε η περίοδος φημολογίας, καθώς η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω email και ενός βίντεο στο οποίο αναφέρει: «Ο καθημερινός Αμερικανός χρειάζεται έναν υπερασπιστή. Και εγώ θέλω να είμαι αυτός ο υπερασπιστής». Αναμένεται να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία κάνοντας μικρής κλίμακας ταξίδια σε πολιτείες στις οποίες διεξάγονται νωρίς προκριματικές εκλογές και συνέδρια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕ

 

SHARE:

24Media Network