Κολομβία: Αναζητείται ο σκύλος διασώστης που βοήθησε να βρεθούν τα 4 παιδιά

Κολομβία: Αναζητείται ο σκύλος διασώστης που βοήθησε να βρεθούν τα 4 παιδιά
Επιχείρηση διάσωσης των 4 παιδιών στην Κολομβία Colombia's Armed Force Press Office via AP

Ο Ουίλσον, ο σκύλος διασώστης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των 4 παιδιών στη ζούγκλα της Κολομβίας, αναζητείται. Μεγάλη επιχείρηση του στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κολομβιανές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που εξαφανίσθηκε στη διάρκεια έρευνας στη ζούγκλα, αφού προηγουμένως είχε βρει αρκετά ίχνη που έδειχναν πως τα παιδιά που αναζητούνταν είχαν επιβιώσει.

Πολλοί Κολομβιανοί αναρτούν φωτογραφίες του Ουίλσον, ενός βελγικού ποιμενικού, για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Το σώμα των μηχανικών των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία του Ουίλσον όταν ήταν κουτάβι. Στο μήνυμα που τη συνοδεύει αναφέρεται: “Ο Ουίλσον γεννήθηκε, ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από εμάς. Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει: Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν την έρευνα μέρα και νύχτα για να βρουν τον τετράποδο ήρωά μας“.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Κολομβίας επιβεβαίωσαν επισήμως την Παρασκευή (9/6) πως τέσσερα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοούνταν από την 1η Μαΐου στη ζούγκλα του Αμαζονίου μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν ζωντανά έπειτα από 40 ημέρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα