Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης “Μποτσουάνα”

Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης “Μποτσουάνα”
ΑSSOCIATED PRESS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, γνωστοποίησε η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κι ενώ η νέα μετάλλαξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία με τον ΠΟΥ να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το θέμα.

Μετά τη Βρετανία και την Ιαπωνία οι οποίες διέκοψαν τις πτήσεις από 6 χώρες της Νότιας Αφρικής, και η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε πως θα περιορίσει τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

H Αυστραλία προειδοποίησε ότι είναι ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από την αφρικανική χώρα, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κίνδυνο από την αύξηση της μετάδοσης του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε πως θα αντιδράσει ταχύτατα, αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάξει τη νέα παραλλαγή, ως ένα σημαντικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα