Κοροναϊός: Μετα το νοσοκομείο η Κίνα χτίζει και εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών!

Γυναίκα με μάσκα για προστασία από τον κοροναϊό
Γυναίκα με μάσκα για προστασία από τον κοροναϊό AP

Εργοστάσιο που θα παράγει 250.000 χειρουργικές μάσκες ημερησίως, ετοιμάζει η Κίνα. Θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια βδομάδα

Μετά την κατασκευή νοσοκομείου μόλις σε 10 ημέρες, η Κίνα προχωρά και στη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής χειρουργικών μασκών, το οποίο θα χτιστεί στο Πεκίνο μέσα σε έξι ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναΐου, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Το εργοστάσιο, που θα δημιουργηθεί σε ένα βιομηχανικό κτίριο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας, θα μπορεί να παράγει 250.000 χειρουργικές μάσκες ημερησίως, επεσήμανε η εταιρεία China Construction First Group η οποία ανέλαβε το έργο, ενώ πρόσθεσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.

ADVERTISING

Τα εργοστάσια παραγωγής χειρουργικών μασκών σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.700 άνθρωποι στην Κίνα.

Τον Ιανουάριο η CMask, μια κινεζική εταιρεία κατασκευής χειρουργικών μασκών που καλύπτει το 30% της εσωτερικής ζήτησης, ανακοίνωσε ότι πλέον οι καθημερινές παραγγελίες που λαμβάνει φτάνουν τα 5 εκατομμύρια μάσκες, ποσό δεκαπλάσιο από το συνηθισμένο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network