Συναγερμός στην Κίνα για κοροναϊό: Επ’ αόριστον αναβολή έναρξης σχολείων και πανεπιστημίων

Συναγερμός στην Κίνα για κοροναϊό: Επ’ αόριστον αναβολή έναρξης σχολείων και πανεπιστημίων
Ο νέος κοροναϊός σαρώνει στην Κίνα AP

Το υπουργείο Παιδείας Κίνας αποφάσισε να αναβληθεί η έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του κοροναϊού.

Οι αρχές της Κίνας, που έχουν ριχτεί στη μάχη εναντίον του νέου φονικού κοροναϊού ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, αποφάσισαν να αναβάλλουν sine die την έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα — σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα — ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας της Κίνας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Καθώς οι μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διακοπές, με την ευκαιρία του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα οριστεί από τις αρχές ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανέφερε το υπουργείο σε εγκύκλιό του, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να «αναβάλλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου με τον προσήκοντα τρόπο» και οι φοιτητές που θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές «δεν πρέπει να επιστρέψουν πρόωρα στα [εκπαιδευτικά] ιδρύματά τους χωρίς άδεια», τονίζεται.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επανέναρξης των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων και των δευτεροβάθμιων ιδρυμάτων, αυτή «θα προσδιοριστεί από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές», σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση, προστίθεται στην εγκύκλιο.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 106 νεκρούς, ενώ στα κρούσματα προστέθηκαν σχεδόν 1.300 νέα με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 4.000.

Οι υγειονομικές αρχές στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κοροναϊού, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους. Αν και η Χουμπέι παραμένει ουσιαστικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο με δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται σε άλλες περιοχές της χώρας πλέον.

Η Εθνική Αρχή Μετανάστευσης της Κίνας προέτρεψε εξάλλου από την πλευρά της σήμερα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης WeChat τους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν ταξίδια που προγραμματίζουν στο εξωτερικό, γενικά να μειώσουν τις διασυνοριακές μετακινήσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα