Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ, αλλά όχι για τις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ, αλλά όχι για τις ΗΠΑ
Σημαίες ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης ASSOCIATED PRESS

Για δεκατέσσερις χώρες αναμένεται να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1η Ιουλίου, με τις ΗΠΑ να μην προβλέπεται να είναι μία από αυτές

Δεκατέσσερις αναμένεται να είναι οι χώρες εκτός Ε.Ε., για τις οποίες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η πλειονότητα των κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή ξανανοίξουν τα σύνορα του μπλοκ.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται την τελική λίστα ασφαλών χωρών, οι κάτοικοι των οποίων θα μπορούν να επισκεφτούν την Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, μεταξύ των χωρών αυτών, είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Σερβία, η Αλγερία και η Ρουάντα, ενώ οι ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Με τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξάνονται ανησυχητικά, η είσοδος στην Ευρώπη για αμερικανούς τουρίστες, δεν αποτελεί καν μέρος της συζήτησης, αναφέρει η Washington Post επικαλούμενοι έξι διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, η λίστα περιλαμβάνει και την Κίνα, υπό την προϋπόθεση η κινεζική κυβέρνηση να επιτρέψει την είσοδο σε ευρωπαίους.

Τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα πάρουν το πράσινο φως, είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι χώρες πλέον θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Εάν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι, θα προχωρήσει η γραπτή διαδικασία, για επίσημη υιοθέτηση της απόφασης.

Κλειστά έως τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, θα παραμείνουν τα σύνορα, εκτός από τις ΗΠΑ και για Βραζιλία, Ρωσία, τη Τουρκία, την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα