Κορονοϊός-Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νοσούντων

Κορονοϊός-Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νοσούντων
Κάτοικοι της Βιέννης AP

Οι νοσούντες ανέρχονται σε 2.636 και από αυτούς οι 651 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Πάνω από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο πραγματικός αριθμός “αναπαραγωγής” του κορονοϊού στην Αυστρία έχει σταθεροποιηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μεταφέροντας ένα νέο ενθαρρυντικό μήνυμα ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, από την λήψη των μέτρων και μετά, όπως διαπιστώνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας στη Βιέννη.

Σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας, στις 12 Μαρτίου (ημέρα έναρξης της ισχύος των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού) ο πραγματικός αριθμός “αναπαραγωγής” υπολογιζόταν μεταξύ 3,5 και 4, που σημαίνει ότι κατά εκείνη, την εντονότερη, έως σήμερα, περίοδο διάδοσης του ιού, ένα μολυσμένο άτομο μόλυνε “στατιστικά” πάνω από άλλα 3,5 άτομα.

Με την επιβολή μέτρων από την αυστριακή κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός παρουσίαζε μία διαρκή μείωση, έτσι ώστε την 1η Απριλίου να περιοριστεί στο 1,14 και την 5η Απριλίου να είναι ήδη κάτω από το “ένα”, αριθμός που από τους ειδικούς θεωρείται αναγκαίος για το ξεπέρασμα της πανδημίας του κορονοϊού, όταν δηλαδή ένας μολυσμένος από τον ιό “κολλάει” λιγότερο από ένα περαιτέρω άτομο.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας, τονίζεται πως το τελευταίο διάστημα της παρακολούθησης της εξέλιξης της “αναπαραγωγής”, μεταξύ 9ης και 21ης Απριλίου, ένας μολυσμένος άνθρωπος μπορούσε να μολύνει μόλις 0,63 άτομα, δηλαδή ο ρυθμός ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων μειωνόταν κατά 12,3%. Τα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας σήμερα το απόγευμα, αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία (με πληθυσμό 8.9 εκατομμύρια κατοίκους) ανέρχεται σε 15.038, αλλά ταυτόχρονα 11.872 είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί έως τώρα.

Οι νοσούντες ανέρχονται σε 2.636 (κατά 4% λιγότεροι από χθες) και από αυτούς οι 651 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, 530 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 212.686 διαγνωστικά τεστ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα