Κορονοϊός – ΕΕ: Οι χώρες με τους περισσότερους εμβολιασμούς και τους λιγότερους θανάτους – Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα

Κορονοϊός – ΕΕ: Οι χώρες με τους περισσότερους εμβολιασμούς και τους λιγότερους θανάτους – Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα
Εμβολιασμός. George Vitsaras / SOOC

Το διάγραμμα που αποδεικνύει πως η εμβολιαστική κάλυψη ενός πληθυσμού είναι αντιστρόφως ανάλογη με την θνησιμότητά του λόγω κορονοϊού. Η θέση της Ελλάδας.

Ένα πολύ ενδιαφέρον διάγραμμα, το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη ζωτική σημασία του εμβολιασμού εξηγώντας πώς η μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη οδηγεί και σε χαμηλότερη θνησιμότητα της covid, κοινοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για διάγραμμα του ECDC, στο οποίο αποτυπώνονται τα ποσοστά εμβολιασμού των Ευρωπαϊκών χωρών και την ίδια ώρα ο αριθμός των θανάτων κορονοϊού ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε διάστημα 14 ημερών.

Από την απεικόνιση φαίνεται ξεκάθαρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πως τα δύο αυτά δεδομένα είναι αντιστρόφως ανάλογα, αποδεικνύοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη μίας χώρας τόσο λιγότεροι και οι θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο.

Η Ελλάδα του 72% των πλήρως εμβολιασμένων και των 75 θανάτων (ανά 1 εκ.) βρίσκεται στην 11η θέση των 27 χωρών της ΕΕ, με τον απολογισμό των νεκρών ωστόσο να είναι ο έβδομος χειρότερος στην ΕΕ.

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα