Κορονοϊός – Ισπανία: Μια 84χρονη ράβει καθημερινά μάσκες για να βοηθήσει τα νοσοκομεία

Κορονοϊός – Ισπανία: Μια 84χρονη ράβει καθημερινά μάσκες για να βοηθήσει τα νοσοκομεία

Η 84χρονη Ισπανή Margarita Gil Baro μένει σπίτι, αλλά δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια όσο η χώρα της βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορονοϊό. Βοηθάει με τον δικό της τρόπο, ράβοντας καθημερινά 50 μάσκες για τα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη.

Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας με την πανδημία του κορονοϊού στην Ισπανία. Σε σημείο μάλιστα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τους εκατοντάδες ασθενείς που φτάνουν καθημερινά.

Βλέποντας αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα της, η 84χρονη Margarita Gil Baro αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια. Όπως μεταδίδει η ισπανική ‘El Mundo’, η συμπαθέστατη κυρία αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, κάνει το δικό της αγώνα απέναντι στον κορονοϊό, από το σαλόνι του σπιτιού της.

Έτσι, καθημερινά κάθεται οκτώ με εννιά ώρες στη ραπτομηχανή της και ράβει 50 μάσκες την ημέρα της οποία στέλνει στα νοσοκομεία της Ανδαλουσίας όπου διαμένει και έχουν ανάγκη από μάσκες.

Κινήσεις όπως αυτή σίγουρα συγκινούν και μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως με συλλογική προσπάθεια, όλη αυτή η περιπέτεια κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα