Κορονοϊός - Ισπανία: Ξενοδοχείο της Μαδρίτης μετατράπηκε σε νοσοκομείο

Ιατρικό προσωπικό στο πρώτο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη που μετατράπηκε σε νοσοκομείο
Ιατρικό προσωπικό στο πρώτο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη που μετατράπηκε σε νοσοκομείο AP

Ζητούμενο της αλλαγής χρήσης να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία και να ελευθερωθούν θάλαμοι. Θα ακολουθήσει η μετατροπή ενός ακόμα τετράστερου ξενοδοχείου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ένα πρώτο ξενοδοχείο της Μαδρίτης μετατράπηκε την Πέμπτη σε νοσοκομειακή δομή προκειμένου να περιθάλπει τα λιγότερο σοβαρά κρούσματα του κορονοϊού που δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Αυτό "θα επιτρέψει να μειωθεί η πίεση" μέσα στα νοσοκομεία και να "ελευθερωθούν θάλαμοι", αναφέρει η περιοχή της Μαδρίτης σε ανακοίνωση.

ADVERTISING

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με λευκές μπλούζες και μάσκες άρχισαν από το πρωί να φθάνουν στο Gran hotel Colon, που απέχει 10 λεπτά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν, ένα από τα μεγαλύτερα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι, ασθενοφόρα έφθασαν στον χώρο στάθμευσης και από αυτά βγήκαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν λευκές στολές, γάντια και γυαλιά.

Οι δημοσιογράφοι παρατηρούσαν από απόσταση και αστυνομικοί φύλασσαν το κτίριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ένα ακόμη τετράστερο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, το Marriot Auditorium, αναμένεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο από αύριο, Παρασκευή.

Συνολικά, η ένωση ξενοδόχων της ισπανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει "στη διάθεση των αρχών 9.000 κλίνες σε περισσότερα από 40 ξενοδοχεία για να βοηθηθούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό".

"Η βασική λειτουργία αυτών των ξενοδοχείων θα είναι να δέχονται ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα και χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης αλλά όχι νοσοκομειακής νοσηλείας τόσο στο αρχικό στάδιο της ασθένειας όσο και στην τελική φάση της", διευκρίνισαν η περιοχή της Μαδρίτης και η ένωση ξενοδόχων σε ανακοινώσεις τους.

Στα ξενοδοχεία αυτά, οι ιατρικές ομάδες θα αποτελούνται από πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής που ακόμη δεν έχουν πάρει ειδικότητα, σύμφωνα με την περιοχή της Μαδρίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ισπανία
SHARE:

24Media Network