Κορονοϊός – Ιταλία: 1.851 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός – Ιταλία: 1.851 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Έλεγχος για κορονοϊό στην Ιταλία AP

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.851 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 19 νεκρούς. Η περιφέρεια της Νάπολης δεν αποκλείει lockdown.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.851 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 19 νεκρούς. Χθες, τα περιστατικά ήταν 1.648, με 24 θανάτους. Κατά την σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 105.000 διαγνωστικά τεστ.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (287), στο Λάτιο με πρωτεύουσα την Ρώμη (210) και στην Λομβαρδία (201).

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, τόνισε ότι αν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες δεν μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών, η περιοχή του θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέο lockdown και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν το μεγαλύτερο δυνατό αίσθημα ευθύνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δυο γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων προέκυψαν θετικοί στον ιό. Αποφασίσθηκε η διακοπή των εργασιών όλων των επιτροπών του σώματος, και την ώρα αυτή τα μέλη των «πεντάστερων», στην γερουσία, υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπονταν ψηφοφορίες από την ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα