Κορονοϊός – Ιταλία: Ανεβαίνει ο δείκτης μετάδοσης στο Βένετο

Κορονοϊός – Ιταλία: Ανεβαίνει ο δείκτης μετάδοσης στο Βένετο
Κορονοϊός στην Ιταλία AP

Ανεβαίνει στο 1,63 ο δείκτης μετάδοσης στην περιφέρεια Βένετο. «Θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Τζάια.

Ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού στην περιφέρεια Βένετο αυξήθηκε στο 1,63. «Συμβαίνει αυτό που είχα προαναγγείλει: περάσαμε από χαμηλό, σε υψηλό κίνδυνο», σχολίασε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δείκτης μετάδοσης αυξήθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα, αν και, η συνολική κατάσταση στο Βένετο, παραμένει υπό έλεγχο.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λάβει αυστηρότερα μέτρα. «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν ότι είναι θετικοί στον ιό, αλλά πηγαίνουν σε γιορτές και σε κηδείες, ενώ αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ και να εισαχθούν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Τζάια.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας του Βένετο, τέλος, υπογράμμισε πως είναι της γνώμης οτι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα έπρεπε να προβλέψει υποχρεωτική θεραπεία για τους πολίτες που είναι θετικοί στον κορονοϊό και αρνούνται να θεραπευθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα