Κορονοϊός - Ιταλία: Ρεκόρ πενταμήνου με 2.844 νέα κρούσματα

People wearing masks for protection against COVID-19 walk in Rome, Friday, Oct. 2, 2020. Italian Premier Giuseppe Conte said Friday that he would consider making it mandatory to wear masks outdoors after Lazio, the region that includes Rome, put such an order into effect starting Saturday. (Cecilia Fabiano/LaPresse via AP)
AP

Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου καφέ και εστιατορίων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.844 νέα κρούσματα κορονοϊού και 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο (03/10) οι αρχές. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Την προηγούμενη μέρα είχαν διαγνωσθεί 2.499 θετικοί στον ιό, με 23 θανάτους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο να μειώσει το ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο και την επέκταση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

«Αντιμετωπίσαμε την πιο σκληρή φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μειώσει το επίπεδο ετοιμότητας και προσοχής. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα των θυσιών μας θα εξανεμιστεί σε κλάσμα δευτερολέπτου», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE: