Κορονοϊός: Κατακεραυνώνει τον Τραμπ η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας δεν μάσησε τα λόγια της μιλώντας για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον ΠΟΥ.

Με την αναπάντεχη απόφασή του να αναστείλει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε από τα ρούχα του πολύ κόσμο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεθνής Αμνηστία, μέσω της προέδρου της, καταφέρθηκε δημοσίως εναντίον της απόφασης ζητώντας μάλιστα από το Κογκρέσο να αναλάβει ξεχωριστή δράση. 

"Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να επανεξετάσει τη στάση της. Επίσης το Κογκρέσο οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσει τυχόν μέτρα που θα αντιστρέφουν τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας" τόνισε η Ερίκα Γκεβάρα Ρόσας. 

Η πρόεδρος του αμερικανικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είπε ακόμα ότι ο Τραμπ μέσω αυτής της απόφασης προσπαθεί να καλυφθεί από την κριτική που του ασκείται πάνω στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορονοϊού στην αμερικανική επικράτεια. 

Τη σχετική απόφασή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ την ανακοίνωσε την Τετάρτη τα ξημερώματα αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει μία γεύση κατηγορώντας τον ΠΟΥ για εύνοια προς την Κίνα σε ότι αφορά τον κορονοϊό.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE: