Κορονοϊός - Κύπρος: Στα 58 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός
Κορονοϊός AP

Τα νέα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στην Κύπρο είναι εννέα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 58.

Εννέα νέα κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στην Κύπρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, στη βάση νεότερης ενημέρωσης που έλαβε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 58 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 31 ήταν επαφές.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, στα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, καθώς και τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα, παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα συγκαταλέγεται επίσης ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις και ένα άτομο του οποίου το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας Κύπρου έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Κορονοϊός, Covid-19

24Media Network