Κορονοϊός - Νότια Αφρική: Ραγδαία άυξηση των θανάτων προβλέπουν οι επιστήμονες

Άνθρωπος με μάσκα στην Νότια Αφρική
Άνθρωπος με μάσκα στην Νότια Αφρική AP

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πεθάνουν 40.000 άνθρωποι από κορονοϊό στη Νότια Αφρική, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μια ομάδα επιστημόνων στη Νότια Αφρική προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η χώρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το bbc.com, οι προβλέψεις έγιναν από ακαδημαϊκούς και επιστήμονες του τομέα της υγείας.

Ο πρόεδρος της χώρας Cyril Ramaphosa, ανακοίνωσε χαλάρωση των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, την οποία έκριναν άκρως επικίνδυνη οι επιστήμονες. Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης πάρθηκαν τον Μάρτιο και θα χαλαρώσουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής 18.003 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 339 θανάτους.

Οι επιστήμονες όμως παρά τα "σχετικά χαμηλά" νούμερα δηλώνουν πως ανησυχούν ιδιαίτερα και πιστεύουν πως δεν πρέπει να γίνει απότομη χαλάρωση των μέτρων.

Οι ίδιοι προβλέπουν ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων θα έχουν φτάσει τα 100.000 πριν αρχίσουν να πέφτουν, ενώ ο αριθμός των θανάτων θα είναι 40.000 μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι προβλέψεις αυτές έγιναν για να βοηθήσουν την κυβερνηση να προλάβει ένα κακό σενάριο και παρουσιάστηκαν στον Υπουργό Υγείας της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network