Κορονοϊός: Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Κορονοϊός: Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer
Εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού Shutterstock

Η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά έδωσε το "πράσινο φως" για την έναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Pfizer. Την επόμενη βδομάδα η χορήγηση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer-BioNTech, δίνοντας το “πράσινο φως” για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα από την επόμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Health Canada ανακοίνωσε την έγκριση την Τετάρτη (9/12), αφού οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν την ανασκόπηση των δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές της εταιρείας.

“Τα δεδομένα που παρέχονται υποστηρίζουν ευνοϊκά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19, καθώς και την ασφάλειά του”, ανέφερε ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά στην έκθεσή της, με την οποία επιτρέπει τη χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας έχει κρίνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση σε Καναδούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη διάθεση εμβολίων μπορεί τώρα να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησής τους.

Τη Δευτέρα (6/12) ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είχε αναφέρει ότι το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech “θα παραδώσει” στη χώρα έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις του υποψηφίου εμβολίου. “Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν είχε διευκρινίσει πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνονταν “μία ή δύο ημέρες μετά” την άφιξη των δόσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα