Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 10.000 οι νεκροί στο Ιράν

Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 10.000 οι νεκροί στο Ιράν
AP Photo/Vahid Salemi

Άλλοι 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράν, το οποίο αριθμεί πάνω από 9.500 θύματα λόγω κορονοϊού. Περισσότερα από 2.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Οι υγειονομικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν την καταγραφή άλλων 100 νεκρών και πάνω από 2.000 κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει στον πέμπτο μήνα μάχης κατά της πανδημίας (το πρώτο κρούσμα είχε αναφερθεί στις 19 Φεβρουαρίου) και πλέον είναι μακράν η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής. O συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 9.507.

Την ίδια ώρα, άλλα 2.322 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 202.584.

Ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι το στρες από την πανδημία μπορεί να προκαλεί στους πολίτες “ανησυχία και κατάθλιψη” και έκανε έκκληση στους ειδικούς και στους καλλιτέχνες να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ώστε να είναι έτοιμος “για την μάχη κατά του ιού για μια μακρά περίοδο”.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εξουσιοδοτήσει και πάλι τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επτά από τις 31 ιρανικές επαρχίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες–το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με την υπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα