Κορονοϊός: Ποιες χώρες δεν έχουν αναφέρει κρούσματα μέχρι στιγμής

Ο χάρτης των χωρών που αναφέρουν ότι έχουν αποφύγει τον κορονοϊό
Ο χάρτης των χωρών που αναφέρουν ότι έχουν αποφύγει τον κορονοϊό STATISTA.COM

Τόσο η Βόρεια Κορέα, όσο και αρκετές χώρες της Αφρικής δεν έχουν αναφέρει κρούσματα από τον κορονοϊό. Δεν έχουν κάνει τεστ ή απλώς δεν υπάρχει ενημέρωση;

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο είναι απορίας άξιο αν υπάρχουν χώρες που δεν έχουν πληγεί ακόμη από τον ιό. Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο "Johns Hopkins" υπάρχουν χώρες που δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα από τον COVID-19, οι οποίες αποτυπώνονται στον χάρτη που παρουσίασε η ιστοσελίδα "statistica.com".

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βόρειας Κορέας, όπου δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό κορονοϊού, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, τα οποία έχουν εντείνει πηγές από τη Νότια Κορέα, ισχυριζόμενες ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού μέσω των μέσω των κινεζικών συνόρων.

ADVERTISING

Ουδείς γνωρίζει αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, δεδομένου και του ελέγχου στον οποίο υπόκεινται τα ΜΜΕ της χώρας ή αν δεν ισχύουν λόγω της απομόνωσης της Βόρειας Κορέας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Από εκεί και πέρα, οι χώρες που δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορονοϊού παρατηρούνται κυρίως στην Αφρική και είναι πολλές, κάτι που επίσης δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθώς μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία επιτόπιων δοκιμών και άμεσων ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Μαρτίου (όταν και έγινε η σχετική έρευνα), η Μποτσουάνα, το Μπουρούντι, οι Κομόρες, το Μαλάουι, το Σάο Τομέ, η Σιέρρα Λεόνε και το Νότιο Σουδάν δεν είχαν αναφέρει κρούσματα, κάτι που φαίνεται να αφορά και μικρότερα κράτη του Ειρηνικού, όπως οι Νήσοι Σολομώντα και το Βανουάτου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

statista.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network