Κορονοϊός: Σχεδόν 1.000 επιπλέον κρούσματα σε 24 ώρες στην Ισπανία

Κορονοϊός: Σχεδόν 1.000 επιπλέον κρούσματα σε 24 ώρες στην Ισπανία
Γυναίκα προστατεύεται με μάσκα από τον κορονοϊό AP

Η Ισπανία κατέγραψε 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε μία μέρα και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 297. Η Μαδρίτη είναι η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από όλες.

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή (15/3), σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα. Περίπου 100 επιπλέον νεκροί είχαν εξάλλου καταγραφεί από το Σάββατο (14/3) μέχρι την Κυριακή (15/3).

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι στην περιφέρεια της Μαδρίτης (4.665), την περιφέρεια της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη.

Για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για να πάνε να εργασθούν, για να πάνε στο φαρμακείο, για ιατρικούς λόγους ή για να αγοράσουν τρόφιμα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα