Κορονοϊός: Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη – Η θέση έκπληξη της Ελλάδας

Κορονοϊός: Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη – Η θέση έκπληξη της Ελλάδας
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. NEWS24/7 ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MAPCHART ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ WORDOMETERS.INFO

Ποιες χώρες στην Ευρώπη μετρούν εκατοντάδες νεκρούς ανά εκατομμύριο και ποιες έχουν καταφέρει να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα. Η σύγκριση με δύο μήνες πριν.

Δύο ακριβώς μήνες από την πρώτη φορά που το News24/7 παρουσίασε την κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με βάση των απωλειών που είχαν από τον κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων τους επανερχόμαστε για να δούμε πόσο έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση στην μεγάλη γειτονιά μας. Μπορεί η Ευρώπη να έχει βγει από την καραντίνα και οι ρυθμοί πρόσθεσης νέων θανάτων να έχουν περιορισθεί σημαντικά, δεν σημαίνει όμως ότι όλες οι χώρες “τρέχουν” με τους ίδιους ρυθμούς.

Η Ελλάδα από την 25η στην 36η θέση

Η Ελλάδα μαζί με την Αλβανία ήταν οι δύο χώρες με την μεγαλύτερη πτώση στον πίνακα καθώς κατάφεραν να συγκρατήσουν τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές όταν άλλες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, εμφάνιζαν την περίοδο που εξετάζουμε (σ.σ. το δίμηνο μεταξύ 10 Απριλίου και 10 Ιουνίου) την πλέον ραγδαία άνοδο στον συγκεκριμένο τομέα.

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. NEWS24/7 ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MAPCHART ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ WORDOMETERS.INFO

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ρωσία η οποία με μόλις 0,6 θανάτους ανά εκατομμύριο και συνολικά 94 θανάτους συνολικά βρέθηκε από την 38η θέση στην 25η με 6.142 απώλειες από τον κορονοϊό και (42 ανά εκατομμύριο).

Ακριβώς αντίθετη ήταν η πορεία της Ελλάδας η οποία από την 25η θέση βρέθηκε χθες στην 36η καθώς οι θάνατοι στο εξεταζόμενο διάστημα διπλασιάστηκαν “μόνο”. Συγκεκριμένα από τους 9 ανά εκατομμύριο είναι σήμερα στους 18 και συνολικά από 92 έφθασαν τους 183.

Ακόμη καλύτερη ήταν η επίδοση της Αλβανίας η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη καθώς είχε μία άνοδο της τάξης του 50% (από τους 8 θανάτους ανά εκατ. βρίσκεται σήμερα στους 12 και συνολικά στους 34 από 23 δύο μήνες πριν.

Η θλιβερή πρωτιά στο Βέλγιο

Ανακατατάξεις είχαμε και στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που είχαν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορονοϊό τις πρώτες εβδομάδες. Στο Βέλγιο που είναι πλέον πρώτο στην λίστα είχαμε υπερτριπλασιασμό (από 260 απώλειες ανα εκατομμύριο πλέον στις 830) ενώ και η Σουηδία με την στάση που τήρησε “πέτυχε” το τελευταίο δίμηνο να τετραπλασιάσει τις απώλειες της.

Δείτε εδώ την κατάταξη πριν από δύο μήνες.

– Πηγή στοιχείων: worldometers.info

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα