Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Πρίγκιπας Κάρολος

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Πρίγκιπας Κάρολος
Ο πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος AP

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Βρετανία αυξάνονται καθημερινά και εκατοντάδες είναι αυτοί που νοσούν, ενώ αρκετοί δεν τα καταφέρνουν και λόγω επιπλοκών στην υγεία τους, πεθαίνουν.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, ούτε ξεχωρίζει γαλαζοαίματους και απλούς πολίτες. Έτσι, λοιπόν, μπορούν να νοσήσουν ακόμα και οι Πρίγκιπες, έστω και αν ζουν σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος ήδη έχει απομονωθεί στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Η ανακοίνωση του παλατιού αναφέρει: “Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά κατά τα άλλα παραμένει σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι του τις τελευταίες ημέρες ως συνήθως”.

Σε εξέταση υποβλήθηκε και η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία βρέθηκε αρνητική. “Η δούκισσα της Κορνουάλης έκανε επίσης τεστ αλλά δεν έχει τον ιό. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα μείνουν σε αυτοαπομόνωση στην Σκωτία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Clarence House και συνέχισε:

Τα τεστ διεξήχθησαν από το ΕΣΥ στο Αμπερντινσάιρ και πληρούσαν τα κριτήρια για να εξεταστούν. Δεν μπορεί να εξακριβωθεί από ποιον κόλλησε κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος, δεδομένου του μεγάλου όγκου των δεσμεύσεων που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα