Κορονοϊός: Το Βατικανό θα απολύει τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν

Κορονοϊός: Το Βατικανό θα απολύει τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν
Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό 2021 @ Guglielmo Mangiapane / Reuters / Associated Press

Το Βατικανό έχει αποφασίσει να εμβολιάσει δωρεάν τους υπαλλήλους του. Ωστόσο, θα μπορεί να μετακινήσει σε κατώτερες θέσεις τους "αρνητές" ή ακόμη και να τους απολύσει.

Το Βατικανό αποφάσισε ότι θα μπορούν και να απολυθούν «οι εργαζόμενοί του οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, χωρίς να υπάρχει αποδεδειγμένη αιτία που να αφορά την κατάσταση της υγείας του».

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του παπικού κρατιδίου, οι «αρνητές» μπορεί να μετακινηθούν σε θέση μειωμένης ευθύνης σε σχέση με εκείνη που κατέχουν έως τώρα, αλλά, «οι συνέπειες της στάσης τους μπορεί να φτάσουν και μέχρι την διακοπή της σχέσης εργασίας». Η απόφαση αυτή βασίζεται σε νόμο που είχε υπογραφεί το 2011 στο Βατικανό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοί του, να φορούν μάσκες, να σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας και να μην δημιουργούν συνωστισμό. Σε όποιον δεν σεβαστεί τα μέτρα, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το παπικό κράτος αποφάσισε να εμβολιάσει δωρεάν κατοίκους και υπαλλήλους του και ότι ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 και παρότρυνε, ουσιαστικά, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα