Κορονοϊός: Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης ταξίδεψε παρά την καραντίνα

Κορονοϊός: Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης ταξίδεψε παρά την καραντίνα
Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn AP

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης ταξίδεψε στην Μπανγκόκ για τους εορτασμούς της ίδρυσης της δυναστείας του και επιστρέφει αύριο στην Βαυαρία.

Ο 67χρονος βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βαχιραλονγκόρν έφυγε το Σάββατο από το “Grand Hotel Sonnenbichl” στη Βαυαρία όπου διέμενε και επέστρεψε στην πατρίδα του, διότι σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ίδρυση της βασιλικής δυναστείας, απ΄τις οποίες δεν μπορεί φυσικά να λείπει, γράφει η γερμανική Bild. Η δυναστεία του αποκαλούμενου και Ράμα Χ. βασιλεύει από το 1782 στην Ταϋλάνδη. Ο μονάρχης σχεδιάζει πάντως να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε μέχρι το Σάββατο με την ακολουθία του.

Σύμφωνα με απόρρητο σχέδιο, το οποίο η γερμανική εφημερίδα Bild ισχυρίζεται πως κατέχει, ο επονομαζόμενος και Ράμα Χ. έφυγε σχεδόν βιαστικά το βράδυ του Σαββάτου από το ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει στη Βαυαρία. Έκανε μια ενδιάμεση στάση στην Ελβετία, όπου λέγεται ότι η σύζυγός του Σουτίντα διέμενε ξεχωριστά από τον σύζυγό της τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια συνταξίδεψαν με πτήση της γραμμής για την Μπανγκόκ. Και όλες αυτές οι μετακινήσεις παρά τις σχετικές απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού. Είναι άγνωστο εάν είχε τις σχετικές άδειες από τις αρχές, όπως και εάν έχει ανάλογη άδεια να επιστρέψει στη Βαυαρία μετά την εκδρομή του στην Ταϋλάνδη σε εποχές πανδημίας.

Εκτός από την παράκαμψη των κανόνων καραντίνας, η αεροπορική εταιρεία “Thai Airways”, η οποία έχει διακόψει τις δραστηριότητές της λόγω του κορονοϊού, αναγκάστηκε να επαναλάβει τις πτήσεις μόνο για τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Ταϋλάνδης φυσικά. Οι φήμες λένε ότι το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ ήταν κλειστό για τρεις ημέρες, μόνο και μόνο για να απολυμανθεί πλήρως πριν την άφιξη του μονάρχη.

Ο βασιλιάς δεν προτίθεται όμως να μείνει εκεί για πολύ καιρό στην πατρίδα του. Σύμφωνα με την Βild ο Ταϋλανδός μονάρχης θα μείνει μόνο μια μέρα , όσο διαρκούν δηλαδή οι εκδηλώσεις για την ίδρυση ης δυναστίας του. Ήδη το πρωί της Τρίτης στη 1:05 το αεροσκάφος της “Thai Airways”, θα πετά από την Μπανγκόκ για τη Ζυρίχη, από όπου θα επιστρέψει στη Βαυαρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα