Κορονοϊός – Βρετανία: Μπάχαλο με το ποιοι μένουν σπίτι

Κορονοϊός – Βρετανία: Μπάχαλο με το ποιοι μένουν σπίτι
O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στο Richard Avenue Primary School Paul Ellis/Pool photo via AP

Στην Αγγλία επικρατεί ακόμα ένα χάος αναφορικά με το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα δουλεύουν από το σπίτι. Οργή εργατών που αναγκάζονται να πηγαίνουν δουλειά και δεν προστατεύονται από τον κορονοϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι από τις αρνητικές πολιτικές φιγούρες αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Αφού αρχικά υποτίμησε τον ιό, υιοθετώντας την “ανοσία της αγέλης”, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά, λίγα 24ωρα μετά άλλαξε τελείως ρότα, βλέποντας ότι τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά στο Νησί, όπως και οι θάνατοι.

Η αλήθεια είναι πως άργησε αρκετά να πάρει μέτρα, με τις εικόνες στην Βρετανία να σοκάρουν, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μέτρα γίνονταν ολοένα και πιο αυστηρά. Βλέπαμε ανθρώπους να συνωστίζονται στους δρόμους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να γίνονται συναυλίες, να μην λαμβάνοντας μέτρα προστασίας με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Ο Τζόνσον αποφάσισε τελικά την απαγόρευση και το κλείσιμο των καταστημάτων, θέλοντας να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19, όμως εξακολουθεί να δέχεται πυρά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακόμα δεν γνωρίζουν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες αν δουλεύουν από το σπίτι ή πρέπει να πάνε στην εργασία τους και επικρατεί ένα μίνι μπάχαλο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, εργάτες σε κατασκευαστικά έργα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους και θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο είναι εκτεθειμένοι στον ιό και δεν προστατεύονται ούτε οι ίδιοι, ούτε οι οικογένειές τους. Δουλεύουν χωρίς να τηρείται η απόσταση ασφαλείας, σε ορισμένες περιπτώσεις στα διαλείμματα τρώνε και είναι ο ένας δίπλα στον άλλον με απόσταση εκατοστών και φοβούνται πως αν δεν πάνε στην εργασία τους, θα απολυθούν.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανασφαλείς και οργισμένοι με την κυβέρνηση, η οποία τους εξαιρεί και δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επαγγέλματα που πρέπει να σταματήσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. Ο Τζόνσον βάλλεται από παντού και οι περισσότεροι τον αμφισβητούν ανοικτά για την διαχείριση της κρίσης…

Δείτε πρωτοσέλιδο με τα νέα μέτρα:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα