Κούβα: Μία νεκρή από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αβάνα – Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα ερείπια

Διαβάζεται σε 2'
Κούβα
Πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο όπου κατέρρευσε το κτίριο στην Αβάνα AP Photo Ramon Espinosa

Τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από κατάρρευση κτιρίου στην Αβάνα, στο οποίο υπολογίζεται ότι ζούσαν 55 άτομα. Δύο αγνοούνται και ακόμα δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Mία γυναίκα πυροσβέστης έχασε τη ζωή της και δύο άλλοι – εκ των οποίων ο ένας πυροσβέστης – φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά τη μερική κατάρρευση κτιρίου στην Αβάνα στο οποίο κατοικούσαν 55 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πυροσβέστης που ζήτησε να μην κατονομαστεί, από το κτίριο που κατέρρευσε παρέμεινε μόνο η πρόσοψή του ενώ πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma, που διευκρινίζει ότι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο, στην τουριστική περιοχή της Παλιάς Αβάνας, το βράδυ της Τρίτης (06.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη). Πέντε φορτηγά και ένας γερανός εστάλησαν επί τόπου.

Συνολικά 13 οικογένειες, δηλαδή 55 άνθρωποι ζούσαν στο κτίριο, που ήταν παλιάς κατασκευής, σύμφωνα με την Αρνελίς ντε λα Καντελαρία Χερνάντες, υπάλληλο της Διεύθυνσης Στέγασης της Παλιάς Αβάνας.

Λόγω της έλλειψης συντήρησης, κτίρια καταρρέουν συχνά σε ορισμένες παλιές συνοικίες της κουβανικής πρωτεύουσας. Οι καταρρεύσεις αυτές σημειώνονται πολύ συχνότερα την εποχή των βροχών και των τυφώνων, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ακόμα πως η Αβάνα επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, το 37% των 3,9 εκατομμυρίων κατοικιών στην Κούβα ήταν στα τέλη του 2020 σε κακή ή πολύ κακή κατάσταση. Εκείνη τη χρονιά, η πτώση ενός μπαλκονιού στην παλιά πόλη είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών μικρών κοριτσιών, σκορπίζοντας θλίψη και πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα