Κούβα: Βρέθηκε "σε καλή κατάσταση" το ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing

Φωτογραφία από τις έρευνες στα συντρίμμια του Boeing, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του
Φωτογραφία από τις έρευνες στα συντρίμμια του Boeing, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του AP

Φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Κούβα αναμένεται να ρίξει το ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό το μαύρο κουτί, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της επιτροπής έρευνας, είναι σε «καλή κατάσταση», δήλωσε ο Αντέλ Ισκιέρδο σε πολλά ΜΜΕ. «Αναμένουμε να παραλάβουμε και το άλλο τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Αυτά τα μαύρα κουτιά αναμένεται να αρχίσουν σύντομα να δίνουν τις πρώτες πληροφορίες στους ερευνητές για τη συντριβή του αεροσκάφους που είχε ναυλώσει η δημόσια αεροπορική εταιρία της Κούβας, Cubana de Aviacion, από τη μεξικανική αεροπορική εταιρία Global Air, γνωστή και ως Aerolineas Damojh.

Αμέσως μετά το δυστύχημα, το πιο σοβαρό που σημειώνεται στην Κούβα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, ο νέος Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας.

Η μεξικανική γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπλοΐας απέστειλε από την πλευρά της μια ομάδα ειδικών για να βοηθήσουν τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing συνέστησε τεχνική ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες ανάγκες των κουβανικών αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κούβα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διήμερο πένθος στην Κούβα - Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Αεροπορική τραγωδία στην Κούβα: 108 οι νεκροί, δύο οι επιζήσαντες

SHARE:

24Media Network