Κύπρος: Εναγκαλισμός Ακιντζί με την Άγκυρα – Προτείνει κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο

Κύπρος: Εναγκαλισμός Ακιντζί με την Άγκυρα – Προτείνει κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο
Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci is seen at his office in front of the portrait of the Turkish Republic founder Kemal Ataturk, during an interview for the Associated Press in the Turkish breakaway north part of the divided capital Nicosia in this ethnically Mediterranean island of Cyprus, Monday, April 4, 2016. The leader of the breakaway Turkish Cypriots says the ethnically divided islands potential wealth from newly found offshore gas deposits could partly pay for a costly reunification deal. (AP Photo/Petros Karadjias) ap

"Απότοκο της επιθυμίας των Ελληνοκυπρίων να διατηρούν εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία του φυσικού πλούτου", οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού, τότε πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους για το θέμα του φυσικού αερίου, δήλωσε στο CNNTurk ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, οι Τουρκοκύπριοι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους με την Τουρκία.

Για το φυσικό αέριο, ο Ακιντζί πρότεινε την ίδρυση κοινής, ειδικής επιτροπής, κάτι που -όπως υποστηρίζει- απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι.

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο , ανέφερε, «είναι απότοκο της επιθυμίας της ελληνοκυπριακής πλευράς να διατηρεί εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία του φυσικού πλούτου».

Για να τερματιστεί η ένταση, σύμφωνα με τον Ακιντζί, πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει την πολιτική της μη λύσης, κατά την έκφρασή του, και να συνδράμει σε δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Petros Karadjias)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα