Κύπρος: Πολιτικός αναβρασμός μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera

Κύπρος: Πολιτικός αναβρασμός μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης Eurokinissi

Αναταραχή στην πολιτική ζωή της Κύπρου πυροδότησε το ρεπορτάζ του Al Jazeera για τα "χρυσά διαβατήρια"

Σε αναβρασμό βρίσκεται η πολιτική ζωή της Κύπρου, μετά τις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera για διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ώστε να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη να απέχει από τα καθηκόντα του, από την προσεχή Δευτέρα, απόφαση που δεν συνοδεύτηκε από παραίτηση. Ο κ. Συλλούρης επανήλθε την Τετάρτη με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία, όπως αναφέρει ο Πολίτης Κύπρου, τον ενημερώνει πως αν το κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτηση άρσης της Βουλευτικής του ασυλίας, ο ίδιος δεν θα φέρει ένσταση.

Ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και νομικός, Χρήστος Πουργουρίδης, έκανε λόγο για “μασκαριλίκια και κουτοπονηριές”, αναφερόμενος στην στάση Συλλούρη, καλώντας τον να παραιτηθεί, ενώ το ίδιο τον καλεί να πράξει και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, επιρρίπτει ευθύνες και στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ζητώντας έρευνα για ενέργειες και πράξεις του Νίκου Νούρη Νουρή.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνάς Νικολάου, με γραπτή του δήλωση ζητά την άμεση λήψη αποφάσεων, ενώ ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, διέταξε την διενέργεια σχετικής έρευνας σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις “του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά τη διεκπεραίωση συναλλαγών που σχετίζονται με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα