Λάρνακα: Διευθυντής Γυμνασίου απέβαλε δεκάδες μαθητές λόγω... κουρέματος

Στιγμιότυπο από σχολείο - Αρχείο
Στιγμιότυπο από σχολείο - Αρχείο EUROKINISSI

Διευθυντής Γυμνασίου στη Λάρνακα απέβαλε με το "καλημέρα σας" δεκάδες μαθητές λόγω... μη αποδεκτού κουρέματος και "ακατάλληλης" ενδυμασίας.

Πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία της Κύπρου, ωστόσο όπως φαίνεται δεν κύλησαν όλα ομαλά στις σχολικές μονάδες.

Με καθεστώς άλλων δεκαετιών πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Σχολείο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων του σχολείου, περίπου 30 με 35 μαθητές πήραν αποβολή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστα Κώστα, ο οποίος μίλησε στη Cyprus Times, ο Διευθυντής του εν λόγω Γυμνασίου απέβαλε τους μαθητές λόγω ενδυμασίας και κουρέματος.

«Πρόκειται για τον Διευθυντή που πέρσι δεν επέτρεψε να πάρουν απολυτήριο έξι μαθητές και πάλι λόγω κουρέματος. Είναι η πρώτη ημέρα και έπρεπε να υποδεχθεί τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να νιώσουν ότι πάνε σε έναν φιλόξενο τόπο. Αντί αυτού μπήκε αυστηρά και χωρίς να κάνει καν συστάσεις απέβαλε μαθητές για την ενδυμασία και το κούρεμά τους. Ακόμη και τους κανονισμούς να εφάρμοζε, τότε έπρεπε πρώτα να κάνει σύσταση, παραίνεση και ύστερα να προχωρήσει με αποβολές. Πήγαν μαθητές για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο και τους απέβαλε».

Ο κύριος Κώστα, όπως ανέφερε, θα μεταβεί στο σχολείο ώστε να μάθει από πρώτο χέρι τι έχει συμβεί.

«Εγώ προτίθεμαι να συγκαλέσω έκτακτη συνεδρία της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Λάρνακας και η εισήγηση μου θα είναι αύριο το πρωί όλα τα σχολεία, αν είναι δυνατό να απέχουν, προς συμπαράσταση των μαθητών του εν λόγω Γυμνασίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Σχολεία
SHARE:

24Media Network