Λευκορωσία: Η κυβέρνηση επιτρέπει στην αστυνομία τη χρήση πυροβόλων στις διαδηλώσεις

Αστυνομικοί της Λευκορωσίας
Αστυνομικοί της Λευκορωσίας AP

Η αστυνομία θα δικαιούται να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα στους δρόμους εάν αυτό απαιτείται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας.

Η αστυνομία της Λευκορωσίας μπορεί να χρησιμοποιεί τώρα πυροβόλα όπλα στους δρόμους εάν αυτό απαιτείται, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (12/10), το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξαιτίας της ριζοσπαστικοποίησης των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γκενάντι Καζακέβιτς, δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όπλα για την τήρηση της τάξεως.

«Οι διαμαρτυρίες που γίνονται στο Μίνσκ έγιναν πολύ οργανωμένες και ριζοσπαστικοποιημένες. Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί και οι υπηρετούντες στρατιωτικοί στα αντίστοιχα τμήματα δεν θα αποχωρούν από τους δρόμους και σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη θα κάνουν χρήση ειδικών μέσων και όπλων» , αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Κυριακή (11/10), δεκάδες διαδηλωτές και χρησιμοποιήσαν αντλίες νερού και γκλομπς εναντίον του πλήθους που ζητούσε την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λευκορωσία, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network