Λιβύη: Διάλυση παραστρατιωτικών οργανώσεων ζητά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ

Στρατός στη Λιβύη
Στρατός στη Λιβύη AP

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ προέτρεψε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να «διαλύσει και να αφοπλίσει» τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ προέτρεψε χθες Δευτέρα τις αρχές της Λιβύης να διαλύσουν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Ο πρεσβευτής απηύθυνε αυτή την προτροπή κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Φάθι Μπασάγκα, τον υπουργό Εσωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

Ο πρεσβευτής Νόρλαντ «συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Μπασάγκα (...) και εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνεχιζόμενες προσπάθειες των λιβυκών αρχών να διαλύσουν και να αφοπλίσουν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες», ανέφερε μέσω Twitter η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη.

Η δράση «τέτοιων παραστρατιωτικών οργανώσεων εγείρει σοβαρή απειλή για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, δημοκρατικού, ενιαίου κράτους στη Λιβύη», σύμφωνα με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Στη Λιβύη επικρατεί χαοτική κατάσταση και πολιτική αστάθεια μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, ΗΠΑ, Στρατός
SHARE:

24Media Network