Λιβυκό κοινοβούλιο: Εσχάτη προδοσία η τουρκική στρατιωτική επέμβαση

Σημαία της Λιβύης
Σημαία της Λιβύης ASSOCIATED PRESS

Το υπό τον Χάφταρ λιβυκό κοινοβούλιο αποδοκιμάζει κάθε πιθανή τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο αντιπρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου (που ελέγχεται από το στρατάρχη Χάφταρ) καταδίκασε την Πέμπτη ως «εσχάτη προδοσία» κάθε πιθανή τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) που έχει έδρα την Τρίπολη. 

Στη Λιβύη διαγκωνίζονται δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η GNA του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ και, στα ανατολικά, εκείνη του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο μια επιχείρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου έχει την έδρα της η GNA. 

«(Ο Φάγιεζ) αλ Σάρατζ (επικεφαλής της GNA) και εκείνοι που είναι μαζί του ζήτησαν ξένη επέμβαση στη Λιβύη, ένα αίτημα που χαρακτηρίζουμε εσχάτη προδοσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμχαγιέντ Χούμα, δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη. 

«Επείγουσα συνεδρίαση» του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βεγγάζη «για να εξετάσει τις επιπτώσεις της κατάφωρης παρέμβασης της Τουρκίας» στις υποθέσεις της Λιβύης, πρόσθεσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Τουρκία
SHARE:

24Media Network