Λονδίνο: Νοσοκομεία ακύρωσαν ιατρικές πράξεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Διαβάζεται σε 1'
Ασθενοφόρο στο Λονδίνο. Εικόνα αρχείου
Ασθενοφόρο στο Λονδίνο. Εικόνα αρχείου AP

Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ιατρικές πράξεις λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης που σημειώθηκε σε μια συνεργαζόμενη υπηρεσία διαγνωστικών εξετάσεων.

Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες ιατρικές πράξεις σήμερα, Τρίτη (4/6), επειδή μια υπηρεσία με την οποία συνεργάζονται έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, όπως στις μεταγγίσεις αίματος, σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματά που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία του κεντρικού Λονδίνου King’s College Hospital, Guy’s και St Thomas.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας για τις διαγνωστικές εξετάσεις Synnovis αντιμετώπισε νωρίτερα σήμερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Ίαν Αμπς, ο πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust. «Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», πρόσθεσε.

Ορισμένες ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν ή οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με το Health Service Journal (HSJ), που επικαλείται μια υψηλόβαθμη πηγή, λόγω της κυβερνοεπίθεσης θα χρειαστούν «εβδομάδες και όχι ημέρες» για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έγιναν από τη Synnovis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα