Μαδρίτη: Γυμνόστηθες διαδηλώτριες σε διαδήλωση υπέρ του Φράνκο

Αστυνομικός στη διαδήλωση για την επέτειο των 44 χρόνων από τον θάνατο του Φράνκο
Αστυνομικός στη διαδήλωση για την επέτειο των 44 χρόνων από τον θάνατο του Φράνκο AP

Φωνάζοντας το σύνθημα «για τον φασισμό καμία τιμή και καμία δόξα», έξι γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen εισχώρησαν μεταξύ των συμμετεχόντων

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες διέκοψαν σήμερα μια πορεία στη Μαδρίτη προς τιμή του πρώην δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, 44 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Φωνάζοντας το σύνθημα «για τον φασισμό καμία τιμή και καμία δόξα», έξι γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, που είχαν γράψει το ίδιο σύνθημα στο γυμνό στήθος τους, εισχώρησαν μεταξύ των συμμετεχόντων, όταν το πλήθος έφθασε στην πλατεία Plaza de Oriente στη Μαδρίτη. Σύντομα, τις απομάκρυναν αστυνομικοί.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Φράνκο συμμετείχαν στην πορεία, που πραγματοποιείται γύρω στις 20 Νοεμβρίου κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσει την επέτειο από τον θάνατο του δικτάτορα.

Ο ηγέτης του φασιστικού κόμματος της Ισπανίας Falange, Χεσούς Μουνιόθ, δήλωσε ότι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά της «βεβήλωσης» των λειψάνων του Φράνκο, η εκταφή των οποίων έγινε τον Οκτώβριο και κατά του ισπανικού νόμου που αναγνωρίζει τα θύματα της δικτατορίας.

«Τώρα, άρχισαν να βεβηλώνουν τάφους, η κατάσταση δεν θα είναι όπως το 1936 (όταν ξεκίνησε ο ισπανικός εμφύλιος) αλλά χειρότερη» σημείωσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Φασισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η αποστολή των έμπιστων του Σάντσεθ: Να πείσουν τους Καταλανούς

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Podemos έχουν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια

Οι λόγοι για τους οποίους "καλπάζει" η ακροδεξιά του Vox

Εκλογές στην Ισπανία: Το χρονικό της πολιτικής αστάθειας

SHARE:

24Media Network