Μάγχη: Πάνω από 45.000 μετανάστες πέρασαν στη Βρετανία μέσα στο 2022

Βάρκα με μετανάστες, φωτογραφία αρχείου
Βάρκα με μετανάστες, φωτογραφία αρχείου AP PHOTO/JEREMIAS GONZALEZ

Ξεπέρασαν τους 45.000 οι μετανάστες που διέπλευσαν την Μάγχη και πέρασαν στη Βρετανία μέσα στο 2022. Οι προβλέψεις για τον νέο χρόνο.

Συνολικά 45.756 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη και πέρασαν στη Βρετανία μέσα στο 2022, όπως προκύπτει από κυβερνητικά στοιχεία.

Τα τελευταία τέτοια περιστατικά καταγράφηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων όταν 90 άνθρωποι πραγματοποίησαν το ταξίδι από τη Γαλλία με δύο πλοιάρια.

ADVERTISING

Το υπουργείο Άμυνας δεν κατέγραψε άλλα παρόμοια περιστατικά κατά τις υπόλοιπες έξι ημέρες του 2022 που οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι έως και 60.000 άνθρωποι πιθανόν να διαπλεύσουν τη Μάγχη στη διάρκεια του νέου έτους.

Κατά τον τελευταίο χρόνο πολιτικοί έχουν αποπειραθεί να ελέγξουν τη μεταναστευτική κρίση καθώς αυξάνεται η ένταση εν μέσω της πολιτικής αστάθειας με τρεις πρωθυπουργούς και τρεις υπουργούς Εσωτερικών να έχουν αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση στο μεταναστευτικό, μίλησε για το "όνειρό" της να δει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες στη Ρουάντα να υλοποιείται. Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου έχει αποφανθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι σύννομο, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί γιατί εκκρεμούν νομικές διαδικασίες.

Από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία τον Απρίλιο, 40.460 μετανάστες έχουν φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας διαπλεύσει τη Μάγχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Χριστούγεννα
SHARE:

24Media Network