Μάλτα: Η στιγμή των συλλήψεων για τον φόνο της Daphne Galizia

Μάλτα: Η στιγμή των συλλήψεων για τον φόνο της Daphne Galizia
Police officers patrol outside the Mediterranean Conference Centre where the CHOGM (Commonwealth heads of Government meeting) is scheduled to open in Valletta, Malta, Friday, Nov. 27, 2015. (AP Photo/Rene Rossignaud) AP

ΒΙΝΤΕΟ: Η αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη δέκα υπόπτων στην Μάλτα

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Μάλτα για την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα  Γκαλίτσια.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζόζεφ Μουσκάτ, η αστυνομία διεξήγαγε επιχειρήσεις στην πόλη Μάρσα και τις περιοχές Μπουγκίμπα και Ζέμπουγκ για την πραγματοποίηση συλλήψεων.

Λίγες ώρες μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις, η αστυνομία της Μάλτας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις συλλήψεις των υπόπτων για τον φόνο.

«Πιστεύω ότι το κοινό οφείλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις», δήλωσε χθες ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας όμως και την ανησυχία του για να μην θιγεί η πορεία της υπόθεσης. «Θυμάμαι ότι στην ιστορία της χώρας μας υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση που σχετίζεται με παρόμοια επιχείρηση κατά δωροδοκίας μελών της δικαστικής εξουσίας και η δήλωση τότε του Πρωθυπουργού είχε χρησιμοποιηθεί από τον κατηγορούμενο ως προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ως εκ τούτου, ζήτησα τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλίσω ότι η δήλωσή μου σήμερα θα επιτύχει την απαραίτητη ισορροπία. Καλώ τα μέσα ενημέρωσης να πράξουν το ίδιο», τόνισε ο Ζ. Μουσκάτ.

Και σ: «Ενημερώθηκα ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης δίωξης, οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης θα δώσουν επαρκή ενημέρωση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών διεκδίκησης (συλλογή αποδεικτικών στοιχείων), τις οποίες αναμένω ότι θα πραγματοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, θα δημοσιοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου του FBI, της Europol, της Europol Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Φινλανδίας και των Μαλτέζων ερευνητών. Επαναλαμβάνω την δέσμευση του κράτους, αλλά και τη δική μου προσωπικά να φέρω τα άτομα που εμπλέκονται στη Δικαιοσύνη», καταλήγει, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα αφήσει ούτε πέτρα χωρίς να την ψάξει αν δεν βρεθούν οι δολοφόνοι της Ντάφνε».

Φωτογραφία:AP Photo/Rene Rossignaud

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα